Limonlu Kek

kek

Lazım olan ərzaqlar.

3 ədəd yumurta (otaq tempraturunda olsa daha yaxşı olar)

1 s/t  biraz çox şəkər tozu

1 limonu sarı hissəsin rəndələmək lazımdır( ağ hissəsi olmaz çünki  ag hissə  ac olur)

yarım s/t duru yağ

1 s/t qatıq  (nə çox duru nə də qatı olmalıdır)

3 s/t un

1 paket qabartma tozu

1 paket vanil

İstəyinizdən asılı olaraq içərisinə (kişmiş,qoz hər hansı meyvə damla şokolad əlavə edə bilərsiniz mən qoz və kişmiş əlavə etdim)

Hazırlanması :

1.Sobanı 170C isidilir.

2.Şəkər tozunu və limon rəndəsini mikserlə qarışdırıb limon aromasını şəkərə yediririk

3.Yumurtaları əlavə edib yumurta ag olana qədər yüksək dərəcədə çırpın (təxmini 3-5 dəq)

4.Duru yağı yavaş- yavaş qarışığa əlavə edin.

5.Qatıqı əlavə edirik.

6.Unu , qabartma tozu, vanili, əlavə edib birlikdə qarışdırırıq,

7.Kek qabımızı kərə yağı ilə yağlayıb hazırladığımızı əlavə edirik (40-45 dəq) bişirilir.İlk yarım saatı sobanı açmamağa diqqət edin.

7.Çöplə batırıb içinin bişib bişmədiyini anladıqdan sonra çıxardıb soyumağa qoyuruq.

8.Qabından çıxardıqdan sonra pudra şəkərini üzərinə əlavə edib süfrəyə veririk.Nuş olsun.

 

image (1)

Advertisements

Bir cavab yazın

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Google+ foto

Google+ hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

%s qoşulma